SEPET ₺0 

Sepetinizde hiç eser yok.

Kerem Topuz

Kerem Topuz

Yönetmen ve çok yönlü bir sanatçı olan Kerem Topuz, 1978 yılında Tekirdağ’da doğdu. 1996-98 yılları arasında Akademi İstanbul’da Sinema-TV eğitimi aldı. Topuz, farklı disiplinlerde ürettiği işlerinde seri üretim nesnelerini ve popüler imgeleri, kimi zaman dijital tekniklerle çoğaltarak, kimi zaman da buluntu malzemeler veya birbirinden ilgisiz çeşitli malzemeleri bir arada kullanarak oluşturmaktadır. Kullandığı materyalleri ve/veya imgeleri, görsel olarak bilinen bağlamından çıkarır, izole eder veya ilgisiz materyallerle birleştirir. Böylece ironik bir tavırla popüler kültür imajlarını, ikonik sanat eserlerini veya sıradan günlük tüketim nesnelerini gerçek anlamları dışında yeniden tanımlayarak ‘kitschy’ unsurlarını vurgular. Çalışmalarının bütününde sıradan ve bilinen görüntüleri kullanmayı tercih eden sanatçı, gündelik hayatın banalliğini yüksek kontrastlı ve canlı renklerle dönüştürerek yeniden üretilmiş nitelikli (niteliksiz) metalara çevirmektedir.

Filmografi:

2017 Wsentre, 1dk 10sn, Video Art - Türkiye

2017 Klaxin, 2dk 18sn, Video Art - Türkiye

2017 Simpify, 1dk 05sn, Video Art - Türkiye

2017 Siwu, 50sn, Video Art - Türkiye

2014 Kanunsuzlar, 1s 25dk, Sinema Filmi - Türkiye

2011 Film, 1s 27dk, Sinema Filmi - Türkiye

2007 Sessizlik, 10dk, Kısa Film - Türkiye

2000 A and I is P, 19dk, Video Art - Türkiye

 

Ödüller:

2012 En İyi Doğaçlama Ödülü: Improvised Film Festival - Avustralya

2011 En İyi Yabancı Film Ödülü: 8. Atlanta Underground Film Festivali - ABD

Sanatçının ARTLOG'daki söyleşisini bu linke tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Küçükten Büyüğe Sıralamayı Ayarla

Küçükten Büyüğe Sıralamayı Ayarla